SAVREMENI UNIVERZITET SA ČETRNAEST FAKULTETA

U ČETIRI ISTORIJSKA CENTRALNOEVROPSKA GRADA

MEĐUNARODNO PRIZNAT KAO JEDAN OD 1.000 NAJBOLJIH U SVETU

 

Univerzitet u Novom Sadu je sa gotovo 50.000 studenata i preko 5.200 zaposlenih jedno od najvećih obrazovnih i naučnih središta u Centralnoj Evropi. Spada u red sveobuhvatnih univerziteta koji pokrivaju gotovo sve oblasti nauke i visokog obrazovanja. Nastava se izvodi na preko 350 akreditovanih studijskih programa na nivou osnovnih, master, specijalističkih i doktorskih studija, čiji su nosioci fakulteti i Univerzitetski centar za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije i istraživanja (UCIMSI). Studijski programi su savremeni i prate razvoj nauke.

U sastavu Univerziteta su 14 fakulteta i tri naučna instituta, koji se nalaze u četiri istorijska grada u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini (Novom Sadu, Somboru, Subotici i Zrenjaninu). Centralni kampus Univerziteta se nalazi u Novom Sadu – Omladinskoj prestonici Evrope 2019. i Evropskoj prestonici kulture 2022, na obali Dunava i u neposrednoj blizini starog gradskog jezgra.

Univerzitet u Novom Sadu ima razvijenu naučnu infrastrukturu i snažan inovativni potencijal, sa više od 200 savremenih laboratorija i preko 1,7 miliona jedinica u ukupnom bibliotečkom fondu. Poznat je po akreditovanim centrima izvrsnosti u oblasti matematike, vibro-akustike i biotehnologije, a takođe je i sedište Doktorske škole matematike u Republici Srbiji. Poseban značaj za jačanje inovativnosti ima novi Naučno-tehnološki park Novi Sad.

Uz podršku Fakulteta tehničkih nauka i drugih članica Univerziteta, formirano je 140 start-up i spin-off kompanija, uglavnom u IT sektoru, zbog čega je Novi Sad postao poznat kao „softverska dolina“ u međunarodnim okvirima.

Razvijena međunarodna saradnja omogućava razmenu i studijske boravke studenata, nastavnika i istraživača na brojnim univerzitetetima širom sveta. Univerzitet i njegove članice su uvršteni među 1.000 najboljih u svetu na više globalnih rang-lista.

Univerzitet u Novom Sadu je među najboljima u Evropi na studentskim takmičenjima. Studenti Univerziteta postižu vrhunske rezultate na prestižnim svetskim, ervopskim i regionalnim takmičenjima u oblasti robotike, prava, programiranja, sporta, umetnosti itd.

Usluge smeštaja i ishrane obezbeđuje Studentski centar, a o zdravlju studenata se stara Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata. Pored kvalitetnih studija, studentima su na raspolaganju mnogobrojne vannastavne aktivnosti i bogat društveni život.

 

UNIVERZITETSKI CENTAR ZA INTERDISCIPLINARNE I MULTIDISCIPLINARNE STUDIJE I ISTRAŽIVANJA (UCIMSI)

Univerzitet u Novom Sadu – Studentska služba za interdisciplinarne studije

Dr Zorana Đinđića 1, Novi Sad

Telefon: 021 485-2027, 021 485-2033

E-mail: studentska.sluzba@uns.ac.rs

Kontakt info
Dr Zorana Đinđića 1, Novi Sad, 21101, Srbija

rektorat@uns.ac.rs

 

UNIVERZITETSKI CENTAR ZA INTERDISCIPLINARNE I MULTIDISCIPLINARNE STUDIJE I ISTRAŽIVANJA (UCIMSI)

Univerzitet u Novom Sadu – Studentska služba za interdisciplinarne studije

Dr Zorana Đinđića 1, Novi Sad

Telefon: 021 485-2027, 021 485-2033

E-mail: studentska.sluzba@uns.ac.rs

http://www.uns.ac.rs

LOKACIJA
Kontaktirajte nas

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.