FAKULTET-SPORTA-I-FIZICKOG-VASPITANJA

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja osnovan je 1974. godine kao jedan od 14 fakulteta koji se nalaze u sastavu Univerziteta u Novom Sadu. Od svog osnivanja do danas, fakultet je značajno razvio svoje kapacitete u oblasti nastave, nauke i međunarodne saradnje kao i u drugim oblastima koje se odnose na brojne društvene aktivnosti kroz promovisanje sportskih vrednosti i dostignuća i zdravog načina života za sve:od najmlađih do najstarijih građana.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja čine ljudi. Ko smo mi?

Mi smo obrazovna i naučna institucija sačinjena od sjajnih studenata, profesora i osoblja koja je veoma snažno orijentisana ka visokim standardima u postizanju što boljih uslova za studiranje i naučno istraživački razvoj. Mi želimo da se svi koji se odluče za naš fakultet osećaju dobro i motivisano u postizanju svojih ciljeva i steknu kvalitetno obrazovanje. Mi verujemo u timski rad, kreativnost, disciplinu, istrajnost i izvrsnost. Naše aktivnosti usmerene su ka savremenom razvoju osnovnih, poslediplomskih i doktorskih studija koji će vam ponuditi mogućnost da unapredite svoje znanje i veštine, ali i da razvijate sve aspekte moralnih i etičkih principa koje promoviše sport, fizička kultura i nasleđe koje se na brojne načine i humanitarni rad neguje na ovom fakultetu.

Koje su prednosti našeg fakulteta?

Pored sjajnih i referentnih nastavnika, asistenata i saradnika, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja izdvaja se od ostalih sličnih institucija po veoma dobroj lokaciji i infrastukturi potrebnoj za teoretsku i praktičnu nastavu.Kapacitete Fakulteta za izvođenje praktične nastave čine veoma dobro opremljene sale za kolektivne i individualne sportove, fitnes centar, otvoreni i zatvoreni teniski tereni, kao i kompletna infrastruktura za aktivnosti u prirodi. Teoretska nastava i naučno istraživačka delatnost, sprovodi se u veoma prijatnim učionicama i dva amfiteatra, računarskim i dijagnostičkim centrima i laboratorijama.

Fakultet se nalazi u samom kampusu Univerziteta u Novom Sadu, svega nekoliko minuta od studentskih domova i menzi. U neposrednoj blizini fakulteta je reka Dunav, sa svojim peščanim plažama, kao i Petrovaradinska tvrđava. Do fakulteta se lako stiže iz bilo kojeg dela Novog Sada. Sam grad nudi sve što jednom studentu može da zatreba. Sa svojim prodavnicama, restoranima, pozorištima, galerijama i sportskim terenima, sa svojom dinamičnom atmosferom i multikulturalnom sredinom, gde će vas ljudi srdačno dočekati na svakom koraku, u Novom Sadu ćete se osećati kao kod kuće.

Još jedna od prednosti našeg fakulteta je mogućnost celoživotnog učenja i razvoja karijere kroz brojne module i seminare, za sve one koji bi želeli i nakon završenih studija da se specijalizuju i usavrše u nekim oblastima u vezi sa vrhunskim sportom, vežbanjem i zdravljem, fitnesom, ishranom i brojnim drugim inovativnim sadržajima

Ukoliko želite da nam se pridružite, pitajte nas kako fsfv@uns.ac.rs

Dobro došli!

 

Kontakt info
Lovćenska 16, Novi Sad, 21101, Srbija
LOKACIJA
Kontaktirajte nas

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.