Privatni univerzitet

Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu – prvi privatni akreditovani univerzitet u Vojvodini, osnovan je 2000. godine. Od osnivanja do danas, prateći trendove razvoja visokog obrazovanja, Univerzitet je prerastao u prestižnu visokoškolsku ustanovu koja kroz interakciju naučnoistraživačkog i obrazovnog rada, rukovodeći se potrebama okruženja i studenata, pruža širok i fleksibilan spektar visokokvalitetnih programa. Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu čvrsto je pozicioniran na domaćem tržištu visokog obrazovanja.

U sastavu Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu nalazi se osam fakulteta:

– Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

– Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu

– Stomatološki fakultet u Pančevu

– Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije u Beogradu

– Farmaceutski fakultet, Novi Sad

– Fakultet savremenih umetnosti – FSU

– Fakultet za evropske pravno-političke studije u Novom Sadu

– Fakultet društvenih nauka, Beograd.

 

Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu i svi fakulteti u njegovom sastavu su akreditovani, kao i svi studijski programi, na sva tri nivoa studija. Pored toga, Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu poseduje i sertifikat sertifikacione kuće TÜV AUSTRIA CERT iz Beča, koji potvrđuje da je sistem kvaliteta Univerziteta, za delatnost pružanje obrazovnih usluga i naučno istraživanje u oblasti visokog obrazovanja, usklađen sa zahtevima međunarodnog standarda ISO 9001:2015. Sertifikovani sistem menaymenta kvalitetom potvrđuje činjenicu da je rukovodstvo Univerziteta posvećeno stalnom unapređenju kvaliteta i ukazuje na dalju obavezu Univerziteta i svih njenih članica da kontinuirano prate i unapređuju efektivnost i efikasnost sistema kvaliteta na nivou Univerziteta.

Saradnja sa privredom i međunarodna saradnja su veoma značajni faktori za razvoj Univerziteta i fakulteta u njegovom sastavu o čemu svedoči i veliki broj potpisanih ugovora sa mnogim institucijama od značaja, kako iz Srbije tako i iz inostranstva. Organizovanje zajedničkih programa obuke na međunarodnom nivou i učestvovanje u novim programima Evropske unije (IPA projekti, Tempus projekti itd.) samo su neke od aktivnosti u ovoj oblasti.

Kontakt info
LOKACIJA
Kontaktirajte nas

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.