Tehnička škola ,,Milenko Verkić Neša“ iz Pećinaca pruža učenicima priliku da usvoje znanja i ovladaju veštinama iz oblasti mašinstva i obrade metala, elektrotehnike, ekonomije, prava i administracije i trgovine.

Stručan i posvećen nastavni kadar na kreativan i praktičan način stvara buduće generacije industrijskih mehaničara, tehničara mehatronike, finansijskih administratora i trgovaca.

Za više informacija o nama, posetite naš sajt www.tspecinci.edu.rs.

INDUSTRIJSKI MEHANIČAR

  • obavlja preventivno i korektivno održavanje industrijskih mašina,
  • prati rad industrijskih mašina,
  • sprovodi mašinsku obradu jednostavnih delova i montažu podsklopova industrijskih mašina.

Praktična nastava se u prvoj godini realizuje u školskoj radionici a od druge godine školovanja đaci odlaze na praksu u kompanije gde praktičnu nastavu imaju u kontinuitetu od po nekoliko meseci.

 

TEHNIČAR MEHATRONIKE

Obrazovni stručnjaci vide inženjera mehatronike kao inženjera sa širom osnovom čije znanje i sposobnosti u dobroj meri zadiru u područje mikroprocesora, kompjuterskog programiranja, elektronike, aktuatora i upravljanja. Mehatroničar budućnosti je pojedinac koji je u stanju svojim radom prelaziti granice sastavnih disciplina mehatronike kako bi prepoznao i iskoristio pravu kombinaciju tehnologija potrebnu za optimalno rešenje određenog problema. Područje rada tehničara za mehatroniku je veliko i zadire u sve delatnosti.

 

FINANSIJSKI ADMINISTRATOR

Izborom ovog četvorogodišnjeg profila učenici će steći znanja i veštine u svim segmentima finansijsko-računovodstvenih poslova: obavljanja platnog prometa, sprovođenja svih oblika knjigovodstvenih evidencija, praćenja i kontrole poslovanja preduzeća, utvrđivanja rezultata, sastavljanja izveštaja, izrade različitih vrsta obračuna i kalkulisanja. Nastava finansijsko-računovodstvene obuke obavlja se u kabinetu gde se simuliraju poslovi iz oblasti računovodstva i finansija koji su organizovani kroz službe koje postoje u okviru nekog preduzeća.

 

TRGOVAC

U okviru trogodišnjeg školovanja učenici se  upoznaju sa sadržajima sledećih stručnih predmeta:

  • nabavka i fizička distribucija robe,
  • trgovinsko poslovanje,
  • poznavanje robe,
  • ponašanje potrošača i td.

 

U toku školovanja učenici redovno obavljaju i praktičnu nastavu što ih čini spremnim da odgovore zahtevima tržišta. Cilj je da učenici savladaju veštine i umeća koje omogućavaju osposobljavanje za samostalan rad u prodavnici, sticanje radnih navika i disciplina potrebnih za obavljanje poslova i radnih zadataka trgovca.

Kontakt informacije:
Školska 8a, Pećinci, Vojvodina 22410, Srbija

Telefon: +381 22 243 5100

Kontakt osoba za vreme trajanja sajma

Miloš Jeftić
Telefon: +381 64 461 0219
E-mail: milosjeftic@yahoo.com

LOKACIJA
Kontaktirajte nas

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Dani Laze Kostica
    Sava Sumanovic