Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe je visokoškolska ustanova čiji je osnovni cilj da radi na razvoju ličnosti studenata i da stvori intelektualce, koji neće biti samo stručnjaci, već kompletne i jake ličnosti, osposobljene da samostalno rešavaju složene probleme iz oblasti privrede, pravosuđa i pravne struke uopšte, što potvrđuju i studijski programi sačinjeni na temelju vizije boljeg, bržeg i efikasnijeg visokoškolskog obrazovanja. Navedenom cilju su prilagođeni i nastavni plan i program, kao i metode rada, predavanja, proveravanja i ocenjivanja. Prilikom definisanja i strukturiranja nastavnog plana i programa Fakultet se rukovodio interesima studenata, njihovim opredeljenjem za kvalitetno obrazovanje i stručnu osposobljenost za izabrano područje rada. Nastava, koja je interaktivna, interdisciplinarna i multimedijalna, omogućava aktivan i sadržajan proces izvođenja nastave koji se ostvaruje kroz mentorski rad i uspostavljanje neposrednog kontakta sa profesorima; analizu praktičnih slučajeva i praćenje sudskih procesa; isticanje individualnog razvoja studenata, praktičnu primenu teorijskih saznanja i izradu sudskih i drugih normativnih akata.

U okviru akreditacije Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu je akreditovan za izvođenje sledećih studijskih programa:

Osnovne akademske studije:

 • Studijski program Pravo
  • Modul: Opšte pravo
  • Modul: Privredno pravo

Master akademske studije:

 • Studijski program Pravo
  • Modul: Opšte pravo
  • Modul: Unutrašnji poslovi
 • Studijski program Privredno pravo

Doktorske studije:

 • Studijski program Krivično pravo
 • Studijski program Privredno pravo

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u je u dosadašnjem radu postigao veoma značajne rezultate u procesu obrazovanja ambicioznih ljudi, koji su svoju profesionalnu karijeru ubrzo posle završetka studija uspešno započeli u pravosuđu, sudovima, tužilaštvima, advokaturi, državnim organima i ustanovama, kao i u privredi.

Osnovne akademske studije

Studentima se kroz studijski program Pravo pružaju sveobuhvatna i savremena znanja i sposobnosti koje su potrebne savremenom pravosuđu, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Studijski progam se realizuje u dva modula:

 • Modul Opšte pravo pruža mogućnost zaposlenja i razvoja karijere u organima pravosuđa, rada u različitim vrstama upravnih organa, kao i rada u privrednom sektoru.
 • Modul Privredno pravo pruža mogućnost razvoja karijere prvenstveno u oblasti privrednog prava u okviru pravosudnog sistema i privrednog sektora.

 

Master akademske studije

Master akademske studije imaju za cilj da kod studenata razviju kritičko mišljenje i pruže im sadržajnije obrazovanje za profesiju master pravnika.

Fakultet organizuje master studije na dva studijska programa:

 • PRAVO koji sadrži module Opšte pravo i Unutrašnji poslovi
 • PRIVREDNO PRAVO

Informišite se o svim detaljima putem telefona: 021 400 499 ili mejla: info@pravni-fakultet.info

 

Doktorske studije

Doktorske studije realizuju se u okviru dva studijska programa:

 • Krivično pravo i
 • Privredno pravo.

Studenti doktorskih studija stiču vrhunska pravna znanja i postaju intelektualci – lideri, naučnici i stručnjaci pripremljeni i osposobljeni za suočavanje sa najaktuelnijim izazovima pravne nauke i struke

Informišite se o svim detaljima putem telefona: 021 400 499 ili mejla: info@pravni-fakultet.info

 

 

Da li si zainteresovan za praktično iskustvo tokom studiranja?

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe jedna odvodećih proaktivno orijentisanih visokoškolskih institucija,prati zahteve savremenog tržišta rada sa ciljem obrazovanja vrhunskih profesionalaca.

Uz pružanje kvalitetnog teorijskog znanja, obezbeđivanjeprograma stručne prakse u Osnovnom i Višem sudu, advokatskim, javnobeležničkim i kancelarijama izvšitelja, predstavlja sveobuhvatno obrazovanje i mogućnost da se studenti još tokom studiranja usmere ka oblastima koje ih zanimaju i steknu praktično iskustvo tokom studija.

Počinje period online pretprijave za upis na I godinu studija što ti omogućava, pored popusta i plaćanje školarine na 12 rata.
?Link do obrasca pretprijave:
http://www.pravni-fakultet.info/pretprijava.html
?Popuni obrazac i pošalji ga na info@pravni-fakultet.info
Budi proaktivan, donesi odluku na vreme!

Stipendijski program „Prof. dr Slavko Carić“

Da, moguće je! Puna stipendija stipendijskog programa ,,Prof. dr Slavko Carić“ iznosi 6000 evra i usmerena je ka nagrađivanju uspeha srednjoškolaca koji žele da upišu Pravni fakultet za privredu i pravosuđe.
? Saznaj da li si ti kandidat za stipendiju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe klikom na link
http://www.pravni-fakultet.info/program-stipendije.html

 

Zašto studirati pravo?  

Prav(n)o obrazovanje daje ti široku osnovu i mogućnost da se uključiš u različite aspekte organizacije i uređenja društva. Svoje znanje možeš da usmeriš na rešavanje ključnih sistemskih i društvenih problema i na taj način doprineseš poboljšanju kvaliteta života.

Studirati pravo je pravi intelektualni izazov! Sticanje diplome pravnika nije lako, jer se pred studente postavljaju visoki standardi i očekuju izvanredni rezultati. Međutim, tokom studija prava će vaše moždane vijuge biti stalno uposlene i to može biti jedan od najvećih benefita za vas.

 

 

Kontakt informacije:
Geri Karolja br.1, Novi Sad 21000, Novi Sad, Vojvodina 21000, Srbija

469-513; 469-518

LOKACIJA
Kontaktirajte nas

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Dani Laze Kostica
  Sava Sumanovic