Građevinski fakultet u Subotici osnovan je 22.4.1974. godine. Fakultet je izrastao u savremenu obrazovno-naučnu instituciju koja organizuje nastavu na osnovnim i master akademskim studijama studijskog programa Građevinarstvo i studijskog programa Geodezija, kao i na doktorskim akademskim studijama studijskog programa Građevinarstvo. Prilikom planiranja i osmišljavanja studijskih programa i nastave na Građevinskom fakultetu, relevantna su znanja i sposobnosti koja se mogu uporediti sa sličnima na međunarodnom tržištu rada. Reč je o praktično ustrojenim studijskim programima i nastavi, koje treba razumeti interdisciplinarno, jer osposobljavaju studente za mobilnost širom Evrope radi sticanja praktičnih i radnih iskustava i van lokalne sredine. U prvom planu su sticanje opštih i stručnih znanja građevinske struke, te rastuća potreba za poznavanjem rada na računarima i poznavanje stranih jezika.

Građevinski fakultet Univerziteta u Novom Sadu osnovan je 22.4.1974. Nalazi se u Subotici na adresi Kozaračka 2a.

Smešten je u blizini studentskom doma i studenske menze kao i sportsko-rekreativnog centra. Udaljen je od centra grada 15 min hoda.

Zgrada fakulteta je specifična i nju su projektovali profesori i saradnici fakulteta. Objekat raspolaže savremenim učionicama, amfiteatrom, laboratorijama, računarskim kabinetom i bibliotekom.

 

Subotica

Najseverniji grad u Republici Srbiji, nadomak granice sa Republikom Mađarskom. U pisanim dokumentima se prvi put spominje još 1391. godine. Kroz istoriju je, kao grad na razmeđi Evrope i Azije, često bio na meti osvajača i putnika. Danas je Subotica grad bogate kulture, grad festivala i vina, Poznata po svojoj arhitekturi secesije, festivalima, živopisnom kulturnom životu tokom cele godine. Povrh toga, Subotica nudi mnogo zanimljivih mesta za odmor i razonodu, ergele, salaše i lovišta.

 

Jezero i naselje nadomak Subotice uvek nudi nešto novo a svake sezone su sadržaji na njemu sve bogatiji. Izvanredni objekti sa početka XX veka: Vodotoranj, Velika terasa, Ženski štrand, uređen park, Vinski put, samo jezero kao i mir i tišina, čine Palić idealnim prostorom za odmor i uživanje. Odlični restorani i kafići, sportski i rekreativni tereni, termalni bazen, Zoološki vrt, biciklističke i pešačke staze, mogućnosti zabave i dodatni sadržaji čine sveobuhvatnu ponudu turističkog centra Palić.

 

Studenti upisani na teret budžeta imaju popust za smeštaj i ishranu.

Osim uslova za studiranje, neposredna okolina  „Dudove šume“, sa sportskom halom, trim stazom, zatvorenim i otvorenim prostorima za plivanje i tenis, pruža izvanredne uslove za sport i rekreaciju.

Studentski parlament organizije tokom godine različite manifestacije – brucošijadu (u čast studenata prve godine), ekskurzije i studentske žurke.

Promo materijal
Kontakt informacije:
Kozaračka 2a, Subotica, Vojvodina 24000, Srbija
LOKACIJA
Kontaktirajte nas

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Dani Laze Kostica
    Sava Sumanovic