GIMNAZIJA-ISIDORA-SEKULIC

O NAMA

Gimnazija „Isidora Sekulić“ osnovana je 1990. godine. Tokom 30 godina rada, Gimnazija je išla u susret izazovima novog vremena i kreativnim potrebama učenika i profesora, ne samo u okviru nastave, već i van nje. Ugled je stečen samopregornim radom svih zaposlenih i u specifičnoj atmosferi poštovanja, poverenja i razumevanja. Upravo ta Isidorina atmosfera je reč koja najbolje opisuje osećaj pripadanja koji učenici dugo nakon završetka školovanja prepoznaju i pamte.

Smerovi su zastupljeni izbalansirano: kao i prethodne, u narednu školsku godinu upisuje se po 4 odeljenja učenika na društveno-jezički i prirodno-matematički smer, što znači da u Gimnaziji ima 32 odeljenja, po šesnaest na svakom smeru.

Od početka drugog polugodišta školske 2021/2022. godine, Gimnazija “Isidora Sekulić”, započela je svoj rad u novoj, nadograđenoj i rekonstruisanoj školi u ulici Vladike Platona br. 2, opremljena najnovijim tehničkim sredstvima za izvođenje nastave. Nadogradnjom trećeg sprata gimnazija je dobila 5 novih učionica za prirodne i društvene nauke, jednu specijalizovanu učionicu za pripremu učenika za takmičenje, lift za decu sa posebnim potrebama, novu stolariju, fasadu, kao i centralnu klimu. Pored nadogradnje i rekonstrukcije, škola je kompletno opremljena novim nameštajem, laptop i desktop računarima, interaktivnim i belim tablama, televizorima, interaktivnim ekranom, dokument i konferencijskom kamerom, štampačima, video kamerama. Škola je opremljena najsavremenijom tehnologijom, klimatizovana je, i radi bezbednosti, pokrivena kamerama.

Projekat su zajednički finansirali Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad i reč je o jednoj od najvećih investicija u školskom sistemu na teritoriji Novog Sada.

Pored izuzetno visokog nivoa na kome se izvodi obrazovno-vaspitni rad sa učenicima (od 62 profesora, 6 su doktori nauka) u „Isidorinoj“ gimnaziji je zastupljen i niz naučnih i kulturno-umetničkih aktivnosti: dodatna nastava, rad sa talentovanim učenicima, sekcije, hor, GIS teatar, tradicionalni susreti Četvrtkom kod Isidore, sportska takmičenja u košarci, odbojci, atletici… Mnoge susrete, osmislili su i priredili učenici Gimnazije, uz pomoć svojih profesora, a ugostili smo i mnoge znamenite umetnike, sportiste i naučnike.

Svake godine naši učenici postižu rezultate na takmičenjima najvišeg ranga: samo u protekle četiri školske godine 69 učenika i dve sportske ekipe (odbojkaška i košarkaška) učestvovalo je na takmičenjima najvišeg ranga, a 21 učenik je osvojio jedno od prva tri mesta. Svake godine učestvujemo i ostvarujemo zapažene rezultate na republičkim takmičenjima u oblastima nauke, umetnosti i sporta. O uspesima govori i veoma visok rang naših maturanata na upisnim listama fakulteta Novosadskog univerziteta.

U okviru kulturne i javne delatnosti škole, posebno se ističe:

Međunarodna saradnja, gde je, između ostalog, i dvanaest godina duga saradnja sa Gimnazijom broj 13 iz Nižnjeg Novgoroda u Rusiji

Međunarodna konferencija Gimnazija 3K – kultura, komunikacija, kompjuter, čija je autorka direktorka Gimnazije mr Ružica Vukobratović i koja je održana deset puta, u prostoru Gimnazije, ali i u zdanju Pokrajinske skupštine i u prostoru Skupštine Grada

Naša delegacija stalni je učesnik konferencije KarMUN (Dečije Ujedinjene Nacije) za učenike srednjih škola iz Evrope u Budimpešti

U Gimnaziji se realizuje više značajnih Projekata – od Međunarodne konferencije 3K, Višejezičnog školskog teatra, Multikulturalnosti kroz objektiv, do DSD ispita, Projekta „Evropskih studija“ i „Bezbednog interneta“

Izdavačka delatnost Gimnazije je tradicionalno bogata – povodom Dana škole, publikuje se list Isidora, podlistak Isidorini saputnici i Almanah. Povodom značajnih jubileja, objavljene su i monografije: Zvono u srcu, Deseti prsten, Isidorin Azbučnik, Isidorin Vremeplov

Gimnazija je registrovana i kao Galerija “Isidora” sa stalnom izložbenom postavkom “Savremena vojvođanska umetnost”.

Škola je dobila više prestižnih nagrada: Iskru kulture, nagradu “dr Đorđe Natošević”, Svetosavsku pohvalu Ministarstva prosvete, Povelju Slavističkog društva, Priznanje Srpskog hemijskog društva. Poslednja u nizu je SVETOSAVSKA NAGRADA, državna nagrada koju je Gimnazija „Isidora Sekulić“ dobila za 2015. godinu. Nagrada je dodeljena za najviše rezultate učenika i profesora u svim oblastima vaspitno-obrazovnog, naučnog i kulturnog rada.

SMEROVI

U narednu školsku godinu upisuje se po 4 odeljenja učenika na društveno-jezički i prirodno-matematički smer.

ŠKOLA DANAS

Naša MISIJA i VIZIJA

Mi smo ustanova od izuzetnog značaja za strateški razvoj društva koja ima visok rejting i ugled na obrazovnom prostoru Srbije. Odgovaramo na potrebe društva za široko obrazovanim ličnostima. Obrazujemo intelektualnu elitu poklanjajući podjednaku pažnju izučavanju prirodnih i društvenih nauka. Negujemo poseban odnos prema rešavanju problema i vaspitanja mladih, ne zapostavljajući vaspitni u odnosu na obrazovni plan. Jedinstveni smo po atmosferi poverenja, uvažavanja i saradnje među roditeljima, učenicima i profesorima. Prepoznatljivi smo po susretima „Četvrtkom kod Isidore“, humanitarnim akcijama i uspešnoj međunarodnoj saradnji sa drugim gimnazijama. Učenici se poistovećuju sa Gimnazijom i vrednostima koje se u njoj neguju. Obrazujemo svestrane ličnosti, čvrstih moralnih principa. Razvijamo radnu disciplinu i odgovornost prema radu. Podstičemo kreativnost i takmičarski duh. Prepoznajemo talente i omogućavamo njihov razvoj. Negujemo kulturu tolerancije i interkulturalnosti. Razvijamo asertivnost, humanost i otvorenost prema drugima. Podstičemo solidarnost, građansku hrabrost i odgovornost prema društvu. Težimo da budemo savremena, dinamična škola, okrenuta budućnosti, potrebama učenika i zahtevima vremena, u kojoj se poštuju Kodeksi ponašanja.

U odeljenjskim zajednicama podstiče se drugarstvo, međusobno uvažavanje i saradnički odnos, razvijanje ekološke svesti, očuvanje psihofizičkog zdravlja i formiranje sopstvenog integriteta, očuvanje životne sredine i usvajanje istinskih vrednosnih sistema.

Ukupna orijentacija i delatnost naše Gimnazije, u okviru redovne nastave, slobodnih aktivnosti, kulturno-umetničkih, sportskih, humanitarnih i drugih dešavanja, usmerena je na razvijanje zdravog životnog stila i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, a samim tim je jasna opredeljenost škole za preventivno delovanje kada su u pitanju bolesti zavisnosti.

Cilj humanitarnih akcija, koje ne prestaju ni u vreme pandemije i izmenjenog načina rada, razvijanje je pozitivnih ljudskih vrednosti – humanosti i posvećenosti kada su u pitanju osetljive kategorije dece, do uspostavljanja jedinstvenog vaspitnog delovanja i izgrađivanja sistema istinskih vrednosti, a sve u cilju stvaranja pozitivne atmosfere i delovanja protiv svih oblika zlostavljanja i nasilja, kao i uspostavljanja kulture dijaloga u Gimnaziji. Na taj način pružamo podršku i na pravi način podstičemo ideju suživota svih ljudi, bez obzira na posebne potrebe pojedinca ili grupa, poštujući princip jednake šanse i prava svakog čoveka.

Kontakt info
Vladike Platona 2, Novi Sad, 21000, Srbija

Telefon: +381 21 457 233

Računovodstvo: +381 21 557 318

 

Kontakt osoba za vreme trajanja sajma

Mladen Ilić
Telefon: +381 64 212 1867
E-mail: ilicmladen@gmail.com

LOKACIJA
Kontaktirajte nas

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.