Fakultet za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić je akreditovana visokoškolska ustanova koja organizuje osnovne akademske studije na studijskim programima: Pravo; Engleski jezik; Bezbednost i kriminalistika i Poslovna psihologija, kao i master akademske studije na studijskim programima: Pravo; Engleski jezik; Bezbednost i kriminalistika; Poslovna psihologija i Psihoterapija. Odlikuje nas izuzetan nastavni kadar, savremen koncept nastave i briga o studentima.

 

Studijski program Bezbednost i kriminalistika obrazuje kvalitetne kadrove za zanimanja koja će prema očekivanjima Nacionalne službe za zapošljavanje biti među najtraženijim zanimanjima u narednim decenijama u našoj zemlji. Ovu procenu potvrđuju i iz Unije poslodavaca Srbije. Pored značajnih teorijskih znanja studentima se pružaju i neophodna praktična znanja i veštine koje će im biti dragocene u obavljanju buduće profesije. Nudimo izuzetnu podršku studentima tokom i nakon završenih studije.

 

Nastavu izvode kompetentni nastavnici i saradnici, kao i vrhunski stručnjaci iz prakse. Nastava se odvija u malim grupama i prijatnoj atmosferi. Ponosni smo na naše diplomirane studente osnovnih i master studija. Oni danas rade u osnovnom i srednjem obrazovanju kao nastavnici i profesori engleskog jezika, u bankama i preduzećima kao prevodioci, neki su osnovali svoje privatne škole, a neki su odlučili da nastave akademsku karijeru na master ili doktorskim studijama u Srbiji i inostranstvu.

 

Naša Katedra za pravo je kvalitetnim radom uspela da izgradi zavidnu reputaciju među pravnim fakultetima u Srbiji. Posebno smo ponosni na činjenicu da su se tokom prethodnog postojanja i rada, studenti studijskog programa Pravo uspešno afirmisali u širokoj lepezi pravničkih profesija. U najvećem broju slučajeva, studenti su se kao diplomirani ili master pravnici, zapošljavali u pravosuđu, državnim organima, pokrajinskim organima, organima lokalne samouprave i privredi.

 

Studije poslovne psihologije kreirane su sa ciljem razvoja i osposobljavanja mladih psihologa da odgovore na izazove savremenog poslovnog okruženja. Kvalitet studijskog programa potvrdile su akreditacione komisije ali i organizacije različitih delatnosti koje su prepoznale potencijal koji pruža primenjeno znanje i dale šansu našim mladim psiholozima da svoje karijere započnu u uspešnim kompanijama kao što su: Vega IT, Coca Cola, British American Tabaco, PanonIT, Pegasus, OTP banka i mnoge druge.

 

U okviru našeg Fakulteta deluje i Studentski parlament, koji kroz saradnju sa organima visokoškolske ustanove ima za cilj ostvarenje prava i zaštitu interesa studenata. Naš Fakultet saradnju sa najvećom studentskom organizacijom na svetu – AISEC-om.
Neki od projekata Studentskog parlamenta su razne humanitarne akcije, sportske manifestacije, podrška novim studentima, naučni skupovi, tribine, debate i naučni skupovi. Studentski parlament organizuje i studentska okupljanja, žurke i druženja.

 

Svake godine na Fakultetu za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić organizuje se besplatna pripremna nastava i konsultacije za polaganja prijemnog ispita za sve studijske programe.
Kako zbog poštovanje epidemioloških mera usled pandemije trenutno ne postoji mogućnost organizovanja pripremne nastave na fakultetu, odlučili smo se da za buduće studente pripremimo onlajn nastavu, kako bi mogli da se pripreme za polaganje prijemnih ispita.

 

Studenti su centar naše institucije i svi naši napori su u cilju obrazovanja, osposobljavanja i razvijanja mladih ljudi koji su nam poklonili svoje poverenje. U našoj instituciji se neguje personalizovan odnos između studenata i profesora. Smatramo da su studenti ravnopravni učesnici u kreiranju svog obrazovanja. Koncept nastave koji favorizuje rad u malim grupama, praktičnu i interaktivnu nastavu omogućava našim studentima da razvijaju svoje potencijale u saradnji sa svojim profesorima.

 

Fondacija Lazar Vrkatić osnovana je juna 2008. godine u Novom Sadu od strane porodice pokojnog profesora Lazara Vrkatića, s ciljem očuvanja uspomene na njegov pedagoški, naučni, intelektualni, humanitarni i društveno angažovani rad.
Fondacija dodeljuje dve vrste stipendija za studente Fakulteta za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić: stipendije za brucoše i stipendije za studente osnovnih studija.
http://www.lazarvrkatic.org

 

Kroz saradnju sa institucijama, studentima je omogućeno obavljanje stručne prakse i primena stečenog teorijskog znanja.
Kvalitetna i čvrsta saradnja fakulteta i institucija koje su od značaja našim studentima – mnogo pomaže prilikom prvog zaposlenja.
Fakultet organizuje posete kompanijama i tribine u okviru kojih studenti imaju mogućnost da steknu značajna iskustva, praktična znanja, veštine i poznanstva.

Kontakt informacije:
Bulevar oslobođenja br.76, Novi Sad 21000, Novi Sad, Vojvodina 21102, Srbija

Novi Sad:

Bulevar oslobođenja 76

tel: +381(21) 472 7884

+381(21) 66 23 111

Niš:

Vojvode Mišića 48

tel: +381(18) 294 220

LOKACIJA
Kontaktirajte nas

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Dani Laze Kostica
    Sava Sumanovic